Peugeot van Mossel

BREEAM-NL SCORE:
sterstersterster

Peugeot van Mossel

Het nieuwe pand voor het Peugeot dealerbedrijf van Van Mossel Groep in Amsterdam Zuidoost is ontworpen als een flagshipstore. Dit wil zeggen dat de showroom een regionale functie heeft en relatief groot dient te zijn, zodat alle mogelijke Peugeot modellen, zo nodig in verschillende uitvoeringen, getoond kunnen worden.
In analogie met andere automobielbedrijven in het gebied is de showroom georiënteerd op de A2 en is de werkplaats naar de Klokkenbergweg gekeerd, waarlangs het perceel bereikbaar is. Gelet op de hoogte van de naastgelegen flagshipstore voor Audi en de ligging van het perceel is het programma van eisen aangegrepen om de gewenste kantoorruimten bovenop de showroom aan de snelwegzijde te stapelen om de voorgevel van het pand optimaal zichtbaar te maken. Het feit dat een flagshipstore op deze locatie ingevolge de Corporate Identity & Design eisen van de fabriek een specifieke blauwe kleur dient te hebben (Blue Box concept) helpt daarbij ook.

Duurzaamheidsmaatregelen tijdens de ontwerpfase zijn oa. waterbesparende toiletafstelling en wasstraatinstallatie, HR++ beglazing, hoogwaardige gevel-, vloer- en dakisolatie, installatie met aanwezigheidsdetectie en daglichtregeling, uitgevoerd in LED, energiezuinige en prettige gebouw- en terreinverlichting, efficiënte warmtepomp voor koeling en verwarming, zonnepanelen op het dakvlak het het gebruik van duurzame materialen.

Tijdens de bouw is er gezorgd voor een bewuste omgang met afval, scheiden en minimaliseren, veilige en energiezuinige verlichting van de bouw, bewustzijn creëren van het energieverbruik tijdens de uitvoeringsfase, verbruik van drinkwater wordt tijdens de gehele uitvoeringsfase gemonitord en het toepassen van FSC hout.

Plaats

Amsterdam

Jaar

2016

Functies

Kantoor: 626m2

Retail: 1.499m2

Industrie: 1.360m2

Opdrachtgever

Caransa Groep B.V.

Architect

Jacobs Architecten B.V.

Breeam-nl score

Oplevercertificaat 78,1%

Expert

adviesbureau DGMR
Erik Meijerink

Assessor

Albert-Jan Vermeulen

BRL-versie

2011 v1.0

Wilt u meer weten over onze manier van werken of heeft u vragen over een project dan horen wij dat graag
contact