Selecteer een pagina

Hoofdkantoor 3M Nederland

BREEAM-NL SCORE:
stersterster

Hoofdkantoor 3M Nederland

Op het hoogwaardige science park ‘Technopolis Delft’, op een zichtlocatie langs de A13, is door de ontwikkelcombinatie cepezedprojects en Cordeel het nieuwe hoofdkantoor van 3M Nederland gerealiseerd. De optimale orthogonale indeling biedt ruimte aan state-of-the-art kantoorruimte, een customer center met auditorium en restaurant, ruime vergaderfaciliteiten en laboratoria.

Het kloppende hart van de nieuwe hoofdvestiging is het Innovation Center, waarin 3M zijn belangrijkste ingenieuze technologieën demonstreert. Twee verdiepingen zijn ingericht voor deze showroom om op jaarbasis ongeveer 3000 bezoekers te kunnen ontvangen. 3M biedt de gasten er naast een panoramisch uitzicht een creatieve ruimte om te kunnen nadenken over industriële oplossingen, nieuwe toepassingen en productontwikkeling.

“Een inspirerende plek om met klanten te brainstormen en om ze ideeën te laten zien”, zegt Patrick Rogiers, managing director 3M Benelux. “Vergelijkende centra om op deze manier met klanten samen te kunnen werken zijn er in Londen en in Madrid en uiteraard in Minneapolis-St. Paul, Amerika”, zegt Rogiers. Het gebouw in Delft herbergt naast het Innovation Center een laboratorium en een auditorium.

Plaats

Delft

Jaar

2016

Functies

Kantoor: 4.575m2

Opdrachtgever

Cordeel Nederland B.V.

Architect

architectenbureau Cepezed b.v.

Breeam-nl score

ambitie very good

Expert

Marieke Nijland-Huinen (DGMR Bouw B.V.)

Assessor

Albert-Jan Vermeulen

Jorg Boerma

BRL-versie

2011 v1.0

Wilt u meer weten over onze manier van werken of heeft u vragen over een project dan horen wij dat graag.
contact