Selecteer een pagina

ROC Friese Poort

BREEAM-NL SCORE:
sterstersterster

ROC Friese Poort

Het nieuwe gebouw van de sector Zorg en Welzijn heeft een atrium als hart, dat de onderwijsteams verbindt, overzicht en openheid biedt. Een atrium als hart waar je elkaar ontmoet en dat in soepele bewegingen de verdiepingen aan elkaar verbindt. Een ruimte die uitnodigt en verbindt, die prikkelt en actief maakt, een ruimte waar je je eigen plek kunt vinden.

Elk team heeft terzijde van het hart een eigen plek, een geborgen, intieme omgeving. Het ruimtegebied van het eigen team is de vertrouwde leeromgeving meteen eigen ‘nestsfeer’, die geborgenheid biedt en waar je je thuis voelt. Door de vloeren aan weerszijden van het atrium maar een halve verdieping te laten verspringen houden de teams zichtcontact met elkaar, wordt de verbinding tussen de teams gelegd en is het gemakkelijk ‘oversteken’.

Het atrium legt ook de verbinding tussen binnen en buiten, tussen opleiding en campus, ingebed in de glooiingen van de grasheuvels. Het gebouw toont een heel eigen gezicht, het karakter van de opleiding: verwelkomend, verbindend, zacht én stoer. Een gebouw voor Zorg en Welzijn dat intiem is van binnen en spannend van buiten. Het maakt de bewegingen van dragen en beschermen, van het toesteken van een helpende hand.

Plaats

Drachten

Jaar

2015

Functies

Onderwijs: 3.148m2
Kantoor: 319m2

Opdrachtgever

Adviesbureau DGMR

Architect

DP6

Breeam-nl score

Ontwerpcertificaat 76,8%

Expert

Ydo Schuuring

Assessor

Albert-Jan Vermeulen

BRL-versie

2011 v1.0

Wilt u meer weten over onze manier van werken of heeft u vragen over een project dan horen wij dat graag.
contact